Imagine Film Festival 2015
Salon Indien is er dagelijks bij


Morgen start in EYE het 31e Imagine Film Festival, een 11-daags evenement waar de meest uiteenlopende fantastische genres samensmelten tot een geheel. 31 jaar geleden gestart als het kleinschalige Weekend of Terror is het horrorfestival langzaamaan uitgegroeid tot respectabel genrefestival en al lang bieden de organisatoren niet meer enkel horror, fantasy en sci-fi. Komedie, thriller, martial arts, anime, actie, documentaire en zelfs artistieke drama’s zijn aan het rijke palet toegevoegd zonder dat daarbij de roots vergeten wordt. Immers, nog altijd kan de bezoeker zijn of haar hart op met uitzinnige en/of ijzingwekkend spannende horrorfilms en dit jaar krijgt zeker science fiction extra aandacht gezien het centrale thema rondom robots.

Naast het thema rondom robots – waaronder ook openingsfilm Ex Machina (2015) valt – keert uiteraard The Night of Terror terug (zaterdagnacht 11 april in Pathé De Munt) en wie dit niet aankan of aandurft krijgt de kans om de daaropvolgende zondag het programma in EYE iets netter te doen, met onder meer met de vertoning van de wereldwijd buitengewoon goed ontvangen horrorfilm It Follows (2014). De speciale gast van het festival is dit jaar monteur en Oscarwinnaar (voor The Hurt Locker) Bob Murawski die een masterclass zal geven, ook Cinema Egzotik kent een speciale tweemalige double bill met de films Aliens (1986) en Terminator 2: Judgment Day (1991) en er is een avondvullend programma gewijd aan de helaas overleden artiest H.R. Giger. Om nog maar te zwijgen over de talloze andere films uit alle hoeken, gaten en genres van de wereld, lezingen en niet te vergeten de inmiddels zeer fijne kost aan korte films; verpakt in liefst vier sessies.

De komende anderhalve week zullen Theodoor Steen en ik dagelijks verslag doen van het filmfestival met recensies, sfeerimpressies en aanraders (of juist afraders). Tevens zal Kaj van Zoelen met een speciaal artikel komen over het bijzondere programma dat Imagine samen met Hong Kong Film Panorama organiseert, namelijk de vertoning van drie martial arts films uit de jaren 80. Genoeg reden dus om de komende dagen Salon Indien in de gaten te houden en uiteraard zelf het festival te bezoeken.


Onderwerpen:


Reageer op dit artikel