Colofon

Hoofdredactie
Kaj van Zoelen

Vaste Redactie
Rob Comans
Fedor Ligthart
Rik Niks
Theodoor Steen
Erwan Ticheler
Hendrik de Vries

Vormgeving en techniek
Bram Ruiter
WordPress (techniek)
Glenn Plaisier (logo)

Over Salon Indien

Salon Indien begon ooit eens als een filmgerelateerd eenmansblog van Bram Ruiter, maar groeide dankzij de interesse van een aantal andere filmliefhebbers uit tot een volwaardig platform voor filmkritiek. Sinds 2008 houdt Bram samen met Theodoor Steen, Kaj van Zoelen, Ricardo Berentsen, Rik Niks, Fedor Ligthart en de later bijgekomen Henk Mul en Erwan Ticheler een weblog bij dat al 4 jaar scherpe kritiek levert op hetgeen ons het liefst en meest bezighoudt: de film.

En de titel? Het Salon Indien du Grand Café was de plek waar de gebroeders Lumière hun allernieuwste uitvinding voor het eerst vertoonden: the moving picture.

Missie

Het uitgangspunt is het creëeren en onderhouden van een intelligente community die niet vies is van het analyseren van een audio-visuele productie. We zien de discussie als een belangrijk element van het ervaren van een film en proberen onze journalistiek ook op die manier te benaderen. We proberen een gesprek te starten en hopelijk in die start of het daaruit voortkomende gesprek iets toe te voegen aan de algehele discussie over wat een film (goed, slecht of bijzonder) maakt.