Welkom op Salon Indien
Een kort verwelkomen

11 augustus 2008 · · Meta

Ik las ooit eens een artikel die me leerde dat je nooit je site moest openen met 'WELKOM'. De beargumentatie ervan is me ontgaan. Dus:

Na twee maanden zwoegen, touwtjes trekken en HTML-en is het dan toch eindelijk zover: Salon Indien leeft! Maar als ik heel eerlijk ben duurt het opzetten van de eerste Nederlandstalige weblog die kritisch durft te kijken naar films al zo’n 2 jaar. De eerste poging stamt alweer uit juli 2006, waar ik een filmblogje opzette via blogspot.com en ik plotseling het idee had om met meerdere mensen de filmische frustraties van ons af te schrijven. Jammer genoeg verviel de eerste Salon Indien in inactiviteit door een non-structurele aanpak.

Toen enkele maanden terug een gesprek over het verval van ons favoriete filmforum ontstond hadden we door dat het beter was zelf de touwtjes in handen te nemen. Het doel was simpel: een filmcommunity opzetten die niet bang is voor een non-narratieve film en het liefst daar ook nog eens een duizendtal woorden over kwijt kan. Met bezoekers die niet alleen zeggen dat ze de film mooi vonden, maar ons kunnen vertellen wat er goed aan was. Op die manier kunnen we het één en ander van elkaar opsteken, zodat de berichten niet alleen tijddodend werken, maar je ook nog helpt bij het begrijpen van je voorliefde. Want zoals een goede vriend van me ooit eens zei: ”Je ouders leren je te lopen, je leraren leren je te schrijven, maar niemand leert ons om te kijken.”Reageer op dit artikel