Het heden volgens Salon Indien, week 28

18 juli 2010 · · Actualiteit

Allereerst wil ik jullie graag voorstellen aan een nieuw lid van de Salon Indien-stal. Erwan Ticheler is al vanaf het begin een vast forumganger en schrijft voor Film-O-Rama vaak interessante stukken. Zijn smaak ligt in de buurt van die van Theodoor: vuige pulp, gure exploitatie en psychedelische horror. En we vermoeden dat zijn output ook vooral in die regionen zal gaan plaatsvinden. Prima, denken wij dan, zolang er maar goed geschreven stukken uitrollen, iets waar we ons in het geval van Erwan geen zorgen om zullen maken. Morgen kan je daar zelf over oordelen.

En dan nu de afgelopen week, volgens Salon Indien. Niet van, maar volgens, want mening is belangrijk.

 • Gross Prophets, een roundtable gesprek met vijf comedy regisseurs
  GQ had een gesprek met regisseurs Todd Phillips (The Hangover), John Landis (Animal House), Judd Apatow (Knocked Up), Adam McKay (Anchorman) en Edgar Wright (Shaun of the Dead). Wat volgde bleek een gesprek over hun carriere, de definitie van comedy en pratende dieren.
 • Edgar Wright en Michael Cera over Scott Pilgrim Meer Edgar Wright in dit interview over zijn niewste cinema-baby, de door salonindien zwaar geanticipeerde film Scott Pilgrim Vs. The World.
 • Trailer Ho

  wl
  Een verfilming van Allen Ginsbergs leven, met James Franco, geregisseerd door de makers van The Celluloid Closet en The Live and Times of Harvey Milk. Lijkt erop dat The New Queer Cinema aan een glorieuze terugkeer bezig is.

 • De duivel in de lift
  M. Night Shyamalan maakte een enorme flop met The Last Airbender en neemt wijselijk afstand van de regiestoel. Devil is echter wel gebaseerd op een idee van hem, en het ziet er niet uit als een glorieuze comeback. Hoogstwaarschijnlijk wisselvallig met een slechte twist.
 • Trailer Social Network
  De David Fincher-curse: na elk meesterwerk volgt een minder film. Om en om zijn zijn films kwalitatief nagenoeg perfect. Zijn vorige films was mislukking Benjamin Button na meesterwerk Zodiac, dus The Social Network moet weer erg goed zijn. De trailer brengt hoop.
 • Sharktopus Trailer
  Shark + Octupus = Sharktopus.
 • Eerste Trailer Biutiful
  Na Babel komt Inarritu met een nieuwe. Ditmaal lijkt hij zich te focussen op een personage in plaats van drie of meer.
zp8497586rq

Onderwerpen:


Comments are closed.