Het heden van Salon Indien, week 48

5 december 2010 · · Actualiteit

Terwijl afgelopen week Leslie Nielsen (The Naked Gun), Irvin Kershner (The Empire Strikes Back) en Luis Berlanga het leven lieten vierde Jean-Luc Godard zijn tachtigste verjaardag. Altijd tegendraads, die man.

 • David Lynch doet popmuziek
  Het grootste nieuws van de afgelopen week kwam vanuit Lynch, die twee popsingles uitbracht. Een dansbare track en een track die erg veel weg heeft van Ghost Of Love. Leuker is dat zijn site nu David Lynch Music Company leest en Lynch vanaf daar dus meer muziek gaat uitbrengen.
 • Nep Criterion Covers Met Een Twist
  In tegenstelling tot de goede titels besloot de maker van dit blog enkel slechte films de Criterion treatment te geven. Iets dat ik (Bram) ook al eens heb gedaan.
 • The Tree Of Life Trailer, het duurt niet lang meer
  Iemand van de LA Times kreeg vorige week de felbegeerde trailer onder ogen en beschrijft het uitvoerig op hun blog. Het feit dat deze trailer dit weekend voor Black Swan is geplakt verklapt dat ie over enkele dagen ook op het net zal verschijnen.
 • Paul Thomas Anderson adapteert Pynchon’s Inherent Vice
  Nu The Master op de plank ligt is het aan PTA om zijn volgende project te starten. Een bijzondere maar tegelijkertijd bijzonder logische keuze.
 • De ware schurk van The Wizard of Oz
  Wie is degene met de meest duistere agenda in The Wizard of Oz? Het is niet The Wicked Witch of the West.
 • Turkse Trash op het web
  Altijd al Turkish Star Wars willen zien? Of de turkse Exorcist? Superman op zijn mediterraans?
 • Cloud Atlas vindt cast
  De Wachowski-broers zijn wat mij (Theo) betreft zwaar ondergewaardeerd. Tuurlijk, iedereen is fan van The Matrix, maar wie schat Speed Racer, Bound of zelfs The Matrix Reloaded op waarde? Ik kijk dan ook zeer uit naar hun nieuwste, Cloud Atlas (met een script van Tom Tykwer). Zeker nu Tom Hanks en Natalie Portman zich bij de cast aansluiten.
 • David Lynch interviewt Werner Herzog… via twitter.
  Ter promotie van het door Lynch geproduceerde en Herzog geregisseerde My Son, My Son, What Have Ye Done konden twitteraars Herzog hun tweets sturen. David Lynch, twitterkoning, deelde uiteraard mee in de interactieve vreugde.
 • Inception volgens Nolan
  Er werd genoeg getheoretiseerd over het hoe en wat van Inception. Voor het eerst duikt nu ook Nolan op de discussie.
 • 40 droomscènes
  De droomscène, een typisch filmisch concept. Hier een verzameling van de meest bizarre en bijzondere in science fiction films.
 • Top 100 ruimteschepen
  De gemiddelde slechte science fiction heeft vaak wel een mooi of bijzonder ruimteschip. Het is hét visitekaartje van je space opera. Hier de 100 mooiste en opvallendste.
 • Trailer ColdFish
  Sion Sono is een van de meest eigenzinnige regisseurs in Japan. Zijn nieuwste, ColdFish, heeft weer een bijzondere trailer en plot.
 • Zupertoll die Böll
  Er gaat geen week voorbij zonder dat Uwe Boll weer met een nieuw project op de proppen komt. Ditmaal een vervolg op In the Name of the King met Dolph Lundgren! En tijdreizen! En Ninja’s!
 • Een vergelijking tussen Inception en Sherlock Jr.
  Een vergelijking tussen Inception en Sherlock Jr.
 • Animatie is voor iedereen
  Een rant naar aanleiding van Disney’s Tangled (hier uitgebracht als Rapunzel). Bottomline: animatie’s kijken is niet alleen voor kinderen of jonge vrouwen, maar voor iedereen. Het is niet “mannelijk” of stoer om Toy Story 3 af te zeiken.
 • 10-jarige recensent, lid van de Klu-Klux-Klan
  Een van de meest naargeestige filmpjes op het internet. Een piepjonge recensent heeft problemen met Marmaduke, vanwege de non-arische boodschap.
 • 10 Mad Max rip-offs.
  Mad Max heeft een schare aan rip-offs, onder welke benieuwd makende titels als Metalstorm: The Destruction of Jared-Syn.
 • 5 slechterikken die zo slecht nog niet waren
  Waarom Sauron en de robots in The Matrix niet het ultieme kwaad zijn.

Onderwerpen:


4 Reacties

 1. Kaj van Zoelen

  Count Dooku zou op die laatste lijst moeten staan.

 2. theodoor

  Leg uit? Was zijn doel nobel?

 3. Bram Ruiter

  Yes! Ik was het zo onwijs eens met die gozer uit 2012, dat de zogenaamde happy end voor mij niet aanvoelde als een happy end. Oké, het aantal mensen dat gered werd was flink gegroeid, maar op het schip hadden ze bij verre niet de faciliteiten om dit aantal te voorzien. Ik vond die zogenaamde eikel een enorm rechtvaardige gozer met erg rationele ideeën. Ik zag serieus het probleem niet.

 4. theodoor

  Het probleem dat ik had met dat schip was dat er vooral mensen op zaten die het konden betalen. Niet alleen getalenteerde of belangrijke mensen, maar ook leeghoofdige blonde maitresses. Maar verder had die kerel compleet gelijk, zeker omdat het gekloot van onze helden bijna de gehele wereldleiding naar de mallemoer hielp.


Reageer op dit artikel