Het heden volgens Salon Indien, week 23

13 juni 2010 · · Actualiteit

Een nieuwe zondagmiddag, een nieuw stapeltje verzamelde links. We blijken dit zowaar te kunnen volhouden, dus zie het als een permanent onderdeel. Tot we er zat van zijn, natuurlijk.

 • The film that changed my life: Rian Johnson
  Zoals je vast wel gemerkt hebt is Johnson een favoriet bij de redactie en de laatste tijd gaat er geen week voorbij zonder dat er iets interessants gebeurt met/rond de groeiende regisseur. Dit keer was het aan hem om Guardians te vertellen over de film die zijn leven veranderde: Fellini’s 8½. Zie hier overigens de rest van de artikelen met andere regisseurs.
 • X-rays van beroemde cartoon-figuren
  Een collectie van een bizarre trend bij kunstenaars: x-rays van wereldberoemde cartoon karakters als Bugs Bunny, Mickey Mouse en Homer Simpson.
 • Vier het The Goonies-jubileum met een deleted scene
  The Goonies bestond deze week 25 jaar, en io9 plaatste voor die gelegenheid een krankzinnige deleted scene.
 • Charlie Kaufman’s machtige brein
  Charlie Kaufman was aanwezig bij een conferentie over brein en bewustzijn en ging in gesprek met een wetenschapper. Io9 heeft een verslag.
 • Korte docu over Pixar’s nieuwe short
  Voor Toy Story 3 draait kortfilm Day or Night en Joblo heeft een blik behind-the-scenes.
 • Titanic 2: Mermaid Saviors!
  Zeer waarschijnlijk een grap, maar het klinkt zwaar fantastisch op een absurde manier, een vervolg op Titanic met zeemeerminnen.
 • Promo voor een eventuele Mortal Kombat-film
  Regisseur Kevin Tancharoen (Fame) blijkt zowaar over talent te bezitten met zijn low-budget smeekbede aan Hollywood. Wanhopig om een Mortal Kombat-film te regisseren komt hij op de proppen met deze Gothic-Noir-hervertelling. Knap gedaan, dus hopelijk krijgt hij een voet tussen de deur bij Hollywood.
 • Lang leve het titelscherm!
  Een filmfan verzamelt screenshots van elk titelscherm wat op zijn pad komt, en rangschikt deze in een overzichtelijke database.
 • Empire’s Top 100 van Wereld-cinema
  Empire komt met een uitgebreide toplijst van niet-engelstalige-cinema, maar over de uiteindelijke lijst valt (zoals gewoonlijk bij lijsten) meer dan genoeg te twisten.
 • Teaser van de nieuwste Ghibli
  Ghibli doet menig animatie-hart kloppen, en deze teaser van The Borrowers ziet er wederom magisch uit.
 • Scott Pilgrims zeven ‘evil exes’ krijgen elk een eigen poster
  Zoals de oplettende lezer vast heeft gemerkt, zijn er een aantal redactieleden die enorm uitkijken naar Scott Pilgrim vs.  The World. We willen jullie deze karakterposters dan ook niet onthouden.
 • Guillermo Del Toro werkt aan eigen Van Helsing verfilming
  De titel zegt het eigenlijk al, Del Toro heeft, na zijn vertrek bij The Hobbit, een nieuw project gevonden. Het zal geen sequel of prequel zijn van de massaal neergesabelde film met Hugh Jackman in de hoofdrol, maar het moet, om met een in Hollywood onnoemlijk populaire term te spreken, een reboot worden.
 • De “Jennifer Aniston stal G.I. Joe 2 en Megan Fox is 23 verschillende mensen” complottheorie
  Kennelijk zijn alle grote blockbusters van dit moment tien jaar geleden al gemaakt, wat iets te maken heeft met een gekidnapte Hollywoodster destijds. Door Jennifer Aniston en Vin Diesel. En Megan Fox is in werkelijkheid 23 verschillende mensen. Klik op bovenstaande link voor het hele verhaal.

Onderwerpen:


Reageer op dit artikel