Het heden volgens Salon Indien, week 21

30 mei 2010 · · Actualiteit

Al meerdere keren probeerden we in te haken op wat er in het heden gebeurt, maar dat werden keer op keer enorme taken die niet behaald konden worden. Dit schreeuwde om een nieuwe vorm, en zo ontstond Het Heden Volgens Salon Indien. Elke zondag om twaalf uur ‘s middags zullen wij terugblikken op de afgelopen week door middel van interessante artikelen, verwante video’s en gratis online te bezichtigen (kort)films.

 • De trailer en vijf clips voor The Illusionist
  Sylvian Chomet (van Les triplettes de Belleville faam) baseerde zijn nieuwe animatiefilm op een ongebruikt script van Jacques Tati (Play Time). Afgelopen week zagen de trailer en vijf clips het licht. (via Twitchfilm)
 • The Calm Before The Tree Of Life
  Een uitgebreid verslag over het ontstaan van Terence Malicks The Tree of Life, iets dat dertig jaar in beslag nam. (via Popmatters)
 • Lost Finale Review 1: Positief
  Lost is klaar. Reviews zijn gemixt. Bovenstaande recensent is zwaar positief en weet zelfs de uiteindelijke plottwist te verkroppen.
 • Lost Finale Review 2: Negatief
  Andere recensenten zijn minder positief over Lost. Volgens deze recensent doet de finale de vorige zes jaar compleet teniet.
 • Lost Finale Review 3: Analytisch
  En dan zijn er nog de mensen die vooral door blijven graven naar het waarom. Een zeer uitgebreide analyse van de gewraakte laatste aflevering.
 • Gary Coleman overlijdt op 42-jarige leeftijd
  Nadat we hem jaren lang zelf een kopje kleiner konden maken in Postal 2, is op 28 mei de ster van Diff’rent Strokes overleden aan een hersenbloeding.
 • Plot details Rian Johnson’s Looper
  Niet echt van deze week, maar om mijn fandom wil ik het toch even noemen. Bovenstaand artikel geeft plot details van Johnson’s (Brick) nieuwe film, Looper, een duistere sci-fi thriller waarvoor Joseph Gordon-Levitt en Bruce Willis op dit moment al gecast zijn.
 • Uncomfortable Plot Summaries
  Een oude maar een goede: een verzameling van zeer beknopte samenvattingen van films, waarbij het gebrek aan context voor ongemakkelijke hilariteit zorgt.
 • Wat men krijgt wanneer een science-fiction-nerd een romcom bezoekt
  Een recensent van de uber-geeky site io9.com bekeek Sex and the City 2 en zag een nachtmerrieachtige science-fiction-film.
 • Dennis Hopper overleden
  Ook overleed gisteren de heerlijk rebelse acteur Dennis Hoper. Een enfant terrible die we zeker gaan missen. Dennis is dood, lang leve Hopper!

Onderwerpen:


1 Reactie

 1. Mark

  Fuck die lost reviews!


Reageer op dit artikel