Het heden volgens Salon Indien, week 22

6 juni 2010 · · Actualiteit

Elke zondag blikken we terug op het nieuws, de trailers en fascinerende fondsten van de afgelopen week. Handig voor als je iets over het hoofd hebt gezien of na een week weer bent vergeten. In het geval van het laatste zou ik als ik jou was contact opnemen met de plaatselijke huisarts.

 • De nieuwe Scott Pilgrim vs. The World Trailer
  Waar de eerste niet het enthousiasme-niveau behaalde dat wel wordt verwacht bij een nieuwe Edgar Wright film, laat deze het bloed koken en stromen zoals het nog nooit eerder deed.
 • Donald Glover (“Community”) zet zichzelf op de kaart als nieuwe Spider-Man
  Comedian Donald Glover heeft een twitter-campagne opgestart om de producers van Spider-Man zo ver te krijgen hem auditie te laten doen. Op zichzelf al een grappig initiatief, maar in dit geval maakt het feit dat hij een donkere huidskleur heeft zijn oproep extra ‘bijzonder’.
 • Hilarische review van een film die men toch niet gaat zien (Sex and the city 2)
  Zelden zo hard gelachen als bij deze recensie van Sex and the City 2, die op weinig subtiele wijze afrekent met het vermeende feminisme van deze film.
 • Spielberg en Super-8
  Slashfilm ziet een mooie gelijkenis tussen de door Spielberg geproduceerde film Super-8 en Spielberg’s eerste bioscoopbezoek.
 • Casting-nieuws van PTA
  Paul Thomas Anderson heeft zijn ogen op een nieuwe cast, onder wie onze favoriete vampier Jessica en Reese Methaarlepel. Kan niet wachten op dit waarschijnlijk meesterlijke staaltje Scientology- en mormonen-bashing.
 • Guillermo quits
  Kleine, dikke, harige regisseur Guillermo Del Toro gaat geen film maken over een kleine, dikke, harige The Hobbit
 • True Blood Season 3 Trailer
  Weer veel geneuk, geknok en gezuig op de klanken van Eels. Dit seizoen belooft nog gestoorder te worden dan de vorige.
 • Grooving With Ken
  Hilarische promo voor Toy Story 3, waarin de mannelijkheid van Ken op de proef wordt gesteld.
 • Vergeten films: Matinee
  Zie dit als een schaamteloze plug voor de beste film van persoonlijk favoriet Joe Dante, de nostalgische ode aan b-cinema Matinee.
 • Waarom Vincente Natali’s Splice gezien zou moeten worden
  Het artikel zelf geeft niet zoveel inzichten, maar geeft wel een drietal interessante links naar deze, volgens Cinematical, gewaagde sci-fi van de regisseur van Cube.
 • Casting-nieuws voor nieuwe David Wain comedy Wanderlust
  De premisse klinkt saai, maar met een team dat bestaat uit Paul Rudd (Role Models), Ken Marino (Ron uit “Party Down”),  David Wain (“Wainy Days”), Judd Appatow (Superbad) als producer, Justin Theroux (schrijver van Tropic Thunder en Iron Man 2) én Jennifer Aniston, kan dit bijna niet mis gaan.
 • Een essay over Gamer van ongeveer 10.000 woorden
  In mijn eindlijst van vorig jaar (deze)
  schreef ik al dat Gamer een behoorlijk ondergewaardeerde film is. Steven Shaviro (DeRoy Professor of English aan Wayne State University) zet dat nog eens kracht bij in dit enorme essay.

Onderwerpen:


Reageer op dit artikel