Het heden volgens Salon Indien, week 24

20 juni 2010 · · Actualiteit

Een hoop nieuwe trailers van films waar we eigenlijk al een tijdje op zitten te wachten. Nu even The Tree of Life nog voorzien van promotiemateriaal en dan is iedereen helemaal blij. Maar we hebben ook andere dingen ontdekt, deze week.

 • Teaser voor Sofia Coppola’s Somewhere
  Serene beelden, personages met een sterrenstatus, indiepop liedje. Het is zo langzamerhand een formule aan het worden in dochter Coppola’s oeuvre. Misschien vormen ze wel een trilogie. Anyhoo, het ziet er prima uit en Coppola kennende zal het weer een prachtige film worden.
 • Eerste trailer voor Mark Romanek’s Never Let Me Go
  We hebben ruim zes jaar moeten wachten, maar de als videoclip regisseur gestarte auteur lijkt weer terug te zijn van weg geweest. Zijn One Hour Photo staat nog steeds te boek als een van mijn (Bram) favoriete films van de afgelopen tien jaar en ik kijk reikhalzend uit naar een geestelijk vervolg.
 • Tarkovsky’s polaroids
  Onset, offset, Tarkovsky was niet alleen een filmmaker maar ook een fotograaf. Met een polaroid camera maakte hij allerhande foto’s waarvan een blog een selectie maakte.
 • Een verzameling covers van magazines uit de jaren ’60 en ’70
  Ik (Bram) heb een fascinatie voor de magazinecover. Het zijn kleine opgenomen momenten die in principe alles waar we ons op dat moment mee bezig hielden ongestoord weten af te beelden. Alles is zichtbaar: mode, namen, kwesties en zelfs techniek. Feast your eyes.
 • Stan Brakhage schildert op celluloid en legt uit waarom
  Om hun tweede uitgave van het verzamelde werk van avant-garde filmmaker Stan Brakhage te vieren, besloot Criterion een korte video online te plaatsen met uitleg en beeld rondom het fenomeen celluloid-schilderen.
 • Een ode aan het hoofddeksel
  Weblog My Life 24 Frames Per Second verzamelde allerhande stills uit films waarin mannen en vrouwen hoeden dragen en wist daar een interessante essay omheen te bouwen.
 • Scott Pilgrim vs The World Frame-By-Frame
  Nee, niet de film, slechts de gloednieuwe internationale trailer. Gamervision maakte een video dat enkele shots weet uit te lichten, waardoor een totaler beeld ontstaat achter het enorme verhaal van Scott Pilgrim. Volgens mij gaat die film heel lang duren, of heeft veel te veel te vertellen voor de tijd dat het krijgt.

Onderwerpen:


2 Reacties

 1. bsgb

  Ik mis de trailer voor de animatiefilm The Illusionist: http://www.cartoonbrew.com/feature-film/international-trailer-for-the-illusionist.html

 2. Bram Ruiter

  Dat komt omdat ik het deze week alleen moest doen en die was me helemaal ontglipt. Bedankt voor het onderstrepen trouwens, nu heb ik hem alsnog gezien.


Reageer op dit artikel