Het heden volgens Salon Indien, week 29

25 juli 2010 · · Actualiteit

Abel Ferrara was afgelopen week jarig en werd 59 jaar. Aan de andere kant van het universum beleefde de Comic-Con op woensdag zijn eerste dag. Vandaag blikken wij terug op die week door middel van linkjes naar artikelen en video's die ons het meest interesseerden.

 • Armond White: “I Do Think It Is Fair To Say That Roger Ebert Destroyed Film Criticism”
  Armond White werd vorige week al oprecht bekeken door The House Next Door, deze week is het de beurt aan /Film. Na het opnemen van hun podcast over Inception hadden zij een gesprek met de meest gehate criticus van Amerika en wist hij hen een hoop interessante dingen te vertellen.
 • Een open letter aan Abel Ferrara
  Een zeer inspirerende open letter aan een van mijn (Bram, maar ook Theo) favoriete regisseurs.
 • David Lynch' A Goofy Movie

  Een oudje, maar hij blijft erg goed. Een fan pakte het materiaal van A Goofy Movie en smeerde er een laagje Lynch overheen. Ik zou die film dolgraag willen zien.

 • Dileep Rao over Inception
  Deze week kwam Inception uit, en acteur Dileep Rao bewijst in dit interview (waarin hij vragen over de film beantwoord) dat de film op papier veel gecompliceerder aandoet dan in de bioscoop.
 • Test Footage The Goon
  The Goon is een heerlijke cultstrip van Eric Powell, en David Fincher brengt, als producer, de test footage voor een adaptatie in de vorm van een animatiefilm afkomstig van special effects studio Blur. Ziet er fijn uit.
 • Ferris Bueller: Psychopaat
  Amateurpsychologie bewijst wat we altijd al vermoeden: Ferris Bueller heeft ze niet allemaal op een rijtje.
12v car cigar cigarette lighter lighter plug
zp8497586rq

Onderwerpen:


1 Reactie

 1. Verhoeven

  Oud nieuws over Roger Ebert. Toch? Soort gelijk artikel al eens gelezen in een oud nummer van Skrien (1999 of was het 1998).