Het heden volgens Salon Indien, week 33

22 augustus 2010 · · Actualiteit

Het zomerseizoen is in Amerika voorbij. Het is augustus, en de dumpweken zijn begonnen. Films die door de studio wijselijk genegeerd worden belandden in het filmische afvoerputje van de nazomer. In Nederland lopen we “gelukkig” een aantal maanden achter en moeten een aantal van de blockbusters nog uitkomen. We konden ons deze week “verheugen” op The Last Airbender en The Expandables. Het schijnbaar sterke, maar jammerlijk geflopte Scott Pilgrim wordt in Nederland helaas uitgebracht in het dumpputje van ons filmjaar: eind januari pas.

 • Retrospectief Todd Haynes
  Een zeer uitgebreid en genuanceerd artikel over Todd Haynes, een van mijn (Theo) favoriete filmmakers. Veel leeswerk, maar het is immers vakantie, en dan heb je nog wel eens een uurtje te vullen.
 • Trailer I'm Still Here
  Het leek al een vreemd project te worden, de mockumentary over Joaquin Phoenix's midlife-crisis. Maar de trailer laat zien dat de film wel eens veel ruwer en vreemder kan worden dan aanvankelijk verwacht. Intrigerend.
 • Bloed, borsten en beesten in Machete Maidens Unleashed trailer
  We lieten u al eerder een trailer zien van deze docu over Fillipijnse exploitation, maar deze trailer heeft mijn (Theo) favoriete filmmaker aller tijden: Joe Dante. O, en een killer van een oneliner afkomstig van John Landis.
 • James Bond: absurdist
  Een reeks van zeer absurde plaatjes uit Indiase James Bond-strips. Nu met extra tieten en Engrish. “Death and Microfilm

  are my sterious”.

 • Jim Henson vertelt hoe je Muppets maakt van huis-, tuin- en keuken-materiaal
  Mijn (Theo) favoriete filmpje van deze week. Het is ontroerend én leerzaam om te zien met hoevel passie en vernuft Jim Henson Muppets in elkaar zet. Ideaal om je neefjes of nichtjes mee te vermaken.
 • Het sounddesign van Scott Pilgrim
  Een leuke featurette over de ongewone wijze waarop het geluid in Scott Pilgrim gemixt is.
 • Trailer Black Swan
  Mijn (Theo) tweede favoriet van deze week. Een razend intrigerende trailer die hint naar mindfuck én body-horror. Wordt dit Mulholland Drive of toch meer The Fly? Of is het toch een grote ode aan Suspiria? Het is in ieder geval intrigerend. En Darren Aranofsky heeft zo te zien met Natalie Portman en Mila Kunis uitstekende leads.
 • Posters uit een alternatief universum
  Zie hier wat geweest had kunnen zijn: the Matrix met Sidney Poitier, Bruce Lee, Pam Grier en Peter Sellers; Bette Davis als Zuul in The Ghostbusters met Peter Cushing, Vincent Price en Christopher Lee; Clint Eastwood in Sam Peckinpah's Wolverine en last but not least Tim Curry als The Joker.
 • 50 Essential Comic-Book Movies
  Time Out London filtert ze even voor je, met een klein beetje hulp van Edgar Wright.
 • Is the Trailer for 'The Shining' the Actual Film?
  De analyse-vondst van de week. De titel spreekt voor zich. Intrigerend stuk.
zp8497586rq

Onderwerpen:


Comments are closed.