Het heden volgens Salon Indien, week 38

26 september 2010 · · Actualiteit

Deze week ging het Nederlands Film Festival 2010 van start, maar in de rest van de wereld gebeurde het volgende.

 • Filmtitels steeds kutter
  Een betoog waarom we weer terug moeten naar interessante en boeiende titels en niet moeten blijven hangen bij nietszeggende titels als The Town.
 • PTA’s nieuwste in de problemen
  Wat er exact aan de hand is wordt niet duidelijk, maar het blijkt wel dat Paul Thomas Anderson’s The Master op artistieke problemen stuit.
 • Korte film: Aardman’s Dot
  De nieuwste Aardman-short heeft een bijzondere gimmick: de gehele animatiefilm is opgenomen onder een microscoop met een telefoon.
 • De beste niet-engelstalige Sci-fi’s
  Io9 verzamelt een top 10 van uitstekende niet-engelstalige science fiction-films. De nummer 1 is zeer terecht, maar de rest van het lijstje is ook de moeite waard.
 • Bitchfight: Mark Brazill en Judd Apatow
  Alweer jaren oud, maar hilarisch. Judd Apatow wordt gedist door een voormalige vriend (producer Judd Apatow) en reageert op hilarische en messcherpe wijze.
 • Top 10 Horror voor kinderen
  Ik (Theo) schreef al eerder over de angst om kinderen bang te maken en waarom dat onzin is. Empire heeft die mening ook, en verzamelt een reeks eng vermaak voor kinderen. Mijn favorieten Coraline, The Witches, Something Wicked This Way Comes en uiteraard Gremlins maken het lijstje.
 • Alternatieve openingsscène Iron Man 2
  … en hij is geslaagder dan de uiteindelijke versie.
 • Trailer Kutti Pisasu
  Voor uw dagelijkse dosis WTF.
 • Nieuwe trailer Harry Potter
  Ik (Theo) en Bram waren erg te spreken over de vorige Harry Potter, en de trailer van de nieuwe film is ook weer heerlijk episch.
 • Demonische kinderen verdienen een tweede kans
  Een betoog waarom er eens een horrorfilm zou moeten komen vanuit het oogpunt van de demonische kinderen in plaats vanuit het oogpunt van de irritante volwassen die hun om proberen te brengen.
 • Nieuwe info over Cobalt Neural 9
  Helaas klinkt met elk nieuwe bericht de film een stuk minder aantrekkelijk, ook al blijf ik (Theo) benieuwd naar de nieuwe Wachowski’s. Ze hebben immers meer geslaagde (Bound, The Matrix, Speed Racer) dan niet geslaagde films (Matrix Reloaded, Matrix Revolutions) afgeleverd.
 • Justin Long’s favoriete Romcoms
  De immer sympathieke Justin Long verzamelt zijn favoriete romcoms. En zowaar, hij weet zijn keuze’s mooi te beargumenteren.
 • Cory McAbee’s nieuwelingen
  Ik (nog steeds Theo) schreef vaker over Cory McAbee, wiens Stingray Sam en The American Astronaut beiden op veel waardering konden rekenen. Nu begint hij eindelijk met het schieten van zijn langverwachte musical Werewolf Hunters of the Midwest. En hij heeft zowaar nog een ander project afgerond in de tussentijd.
 • Joaquin Phoenix bij Letterman
  Vorige keer dat Phoenix bij Letterman was maakte hij er een zooitje van. Alles voor de film I’m Still Here. Ter promotie van deze film krijgt Phoenix een revanche. Leuk interview.
 • Fan-trailer Pokemon
  Ondanks de kneuterige special effects is deze trailer geslaagd. Een grappige parodie op de trend om vrolijke campy projecten in hun filmincarnaties een stuk duisterder en grimmiger te maken. Wat krijg je als je dat doet met Pokemon? Een creperende, halfdode, tot een bloederige moes geslagen Pikachu, onder andere.
 • Achter de schermen van Goodfellas
  Een uitgebreide terugblik in interviewvorm op deze moderne klassieker.
 • Roger Ebert interviewt Casey Affleck over I’m Still Here
  Casey Affleck heeft eerder aangegeven dat I’m Still Here een hoax is. Roger Ebert heeft daarvoor aangegeven dat hij boos zou zijn als I’m Still Here een hoax was. Toch is dit interview zeer beschaafd. Oftewel, Roger Ebert is een hypocriet ;).

Onderwerpen:


2 Reacties

 1. Sandro

  Wat vonden jullie dan zo goed aan de laatste Potter film?

 2. Theodoor Steen

  Mooier geschoten dan vorige films (eigen stijl, goede special effects, prachtig kleurgebruik). Goede balans tussen plot (actie en wendingen en al) en sfeer (humor, zijplotjes). Sterker uitgewerkter personages dan in vorige films, karakterschets pubers evenaart bijna aan John Hughes qua kracht. Sterker acteerwerk (vooral Grint en Watson zijn enorm gegroeid). Samen met deel 3 mijlenver boven de rest qua sterkte.


Reageer op dit artikel