Internationaal Filmfestival Rotterdam 2010

28 januari 2010 · · IFFR 2010

IFFR poster 2010

Heel even is Rotterdam de navel van de filmwereld. Liefhebbers van heinde en verre trekken erop uit om het zoals altijd gevarieerde programma vol underdogs en wereldcineasten uit te buiten. Het volk in de stad is plots een allegaartje aan de vreemdste types, die alle rennend, nog even snel een broodje meepikkend, hun zoveelste film op een dag proberen te halen. Gezelligheid alom.

Wat al jaren een van de weinige kritiekpunten op het festival was, de online-ticketverkoop, bleek dit jaar zowaar vloeiend te gaan. Misschien iets te vloeiend, want een enkele keer, maar voor het eerst in mijn IFFR-geschiedenis, bleek er een film uitverkocht voordat er een kaartje bemachtigd kon worden. Niet dat dat uitmaakt, het IFFR is immers zo leuk om zijn kleine films, die soms meesterwerken en soms draken van films blijken.

Salon Indien verslaat voor u het festival met drie man sterk. Kaj van Zoelen is de man die de persvoorstellingen afstruint, Bram Ruiter en ondergetekende dragen hun steentje bij door het zien van vele publieksvoorstellingen. Vermoeiende edoch inspirerende weken worden het, waar wij met genoegen naar uitkijken.

Tot februari de zevende zal er gepoogd worden dagelijks een artikel te plaatsen; haastig maar met zorg geschreven. Daarnaast zullen wij zoveel mogelijk informatie verschaffen via onze Twitter en Facebook feeds, maar de filmkritieken zullen zo veel mogelijk op de website verschijnen.

Dus, wanneer u terugkeert van het festival of als thuisblijver verlangend naar een snuifje IFFR, bezoek de komende tijd regelmatig Salon Indien voor genadeloze of bejubelende kritieken. Verwacht reviews van het trailer trash van Harmony Korine, tot de glamour van Tom Ford en van het welbekende Dial M for Murder in 3D tot de experimentele drang van Raya Martin.

Vanaf 28 januari tot 7 februari op Salon Indien: Het IFFR 2010Reageer op dit artikel