Het heden van Salon Indien, week 7

20 februari 2011 · · Actualiteit

Twee weken geleden maakte de eerste Salon Indien Podcast zijn opwachting en na uitsluitend positief commentaar hebben we besloten er meer te maken en onze stijl te perfectioneren. Inmiddels kun je deze op iTunes vinden. Verder deze week:

 • The Complex Mind of ‘Social Network’s’ Anti-Social Director
  Een prachtig in depth artikel over het rumoerige verleden en de huidige stand van zaken van rasperfectionist David Fincher.
 • Darren Aronofsky on Making Movies
  Darrenofsky zoekt vijf boeken over het filmmaken uit en weidt uit over hoe deze boeken effect hebben gehad op zijn kunnen.
 • De mooiste filmische liefdesbetuigingen
  Het was deze week valentijn, en de perfecte tijd voor romantische films en depressieve vreetbuien (voor de singles onder ons). Om zout in de wonden te wrijven hier de mooiste liefdesbetuigingen.
 • Short: The 3rd Letter
  Cronenberg, eat your heart out!
 • De commercials van de nieuwe Die Hard-regisseur
  De vrij onbekende regisseur Noam Murro is gekozen tot de nieuwe regisseur van Die Hard 5. Slash verzamelde zijn commercials als voorproefje.
 • Wie regisseerde The Room?
  The Room staat bekend als een hilarische slechte film. Tommy Wiseau, scriptschrijver, regisseur en acteur blijkt volgens een van de crewleden niet de regisseur. Nee, een niet al te slim iemand probeert dit wanproduct als het zijne te claimen.
 • 5 x Shakespeare op hol
  De vijf meest gestoorde en uitzinnige shakespeare-verfilmingen.
 • John Hughes’ Zelda
  Een sterke parodie: wat zou er gebeuren wanneer John Hughes zijn tienerformule los zou laten op Nintendo’s The Legend of Zelda? 8-bit-prom-muziek!
 • De blik op het scherm: een onderzoek
  Naar welk deel van het scherm kijkt een gemiddelde bioscoopganger/filmkijker? Een groep onderzoekers liet kijkers los op een scène uit There Will Be Blood en noteerde het kijkpunt van de ogen. Een video illustreert de verschillende blikken. Dat levert een aantal opvallende resultaten op.
 • Peter Greenaway’s ongewone nieuwe film
  Greenaway zelf omschrijft het als een romantische komedie. Huh?
 • Richard Kelly’s nieuwe film
  Richard Kelly gaat na zijn religieus geinspireerde Southland Tales en The Box verder op dezelfde weg. Zijn nieuwe thriller kent de weinig subtiele symbolische titel Corpus Christi. Hopelijk is het net als zijn vorige drie films een meesterwerk. En nee, ik ben NIET sarcastisch. >:(
 • Guillermo Del Toro + Nick Cave + Stop-motion + Pinocchio = Schone onderbroek
  Een nieuwe, duisterder versie van Pinocchio, in stopmotion, geregisseerd door Del Toro met een soundtrack van Nick Cave. Klinkt te goed om waar te zijn. Toch start men nu eindelijk met de productie. Voor een voorproefje (concept art), klik de link.
 • Michel Gondry likes Dick
  Vergeef me de slechte pun bij dit toch wel heugelijke nieuws. Michel Gondry keert, na matige Hollywood-knievallen (Be Kind Rewind, The Green Hornet) terug naar de krankzinnigheid. Hij gaat een van de meest bizarre boeken van Phillip K. Dick verfilmen, Ubik.
 • Noir!
  Een noir blogathon!

Onderwerpen:


3 Reacties

 1. Ludo

  kan die podcast ook als simpele mp3 online ofzo? want itunes heb ik nooit begrepen en ik wil het best horen. :)

 2. Bram Ruiter

  In de podcast-post staat een download link: http://www.salonindien.nl/2011/salon-indien-podcast-aflevering-1-iffr-2011-wrap-up/

  Laat ons weten wat je ervan vond.

 3. Ludo

  ok had ik gemist, kom er een dezer dagen op terug :)


Reageer op dit artikel